ساختارهايی نظير مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، کارخانههای نوآوری، مناطق ويژه صنعتی و مناطق ويژه فناوری از جمله راهکارهايی هستند که برای توسعه اقتصادی يک منطقه يا توسعه يک صنعت خاص و فناوريهای آن به کار گرفته ميشوند. هدف اصلی از تاسیس چنین ساختارهایی توسعه فناوری و ایجاد شرایط مستعد برای ظهور و بروز انواع نوآوریها و به کارگیری توانمندی علمی و پژوهشی دانشگاهها و موسسات خصوصی و صاحبان صنایع است، تا از این طریق روح تازهای در کالبد اقتصاد منطقهای و ملی آنها دمیده شود.
پارک علم و فناوری نیرو از دیدگاه شرکتهای فعال در صنعت آب و برق، محلی مطلوب برای انجام فعالیتهای فناورانه و دانشبنیان و سکوی پرتاب این شرکتها به بازارهای ملی و بینالمللی و از منظر صنعت، محلی برای یافتن پاسخهای بههنگام و باکیفیت برای نیازهای فناورانه کوتاهمدت و بلندمدت خواهد بود.
پارک علم و فناوری نیرو به عنوان پارک وابسته به دستگاه اجرایی، کار ویژههای متفاوتی نسبت به پارکهای استانی و پارکهای دانشگاهی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایفای نقش هاب توسعه بازار محصولات فناورانه حوزه آب و برق
- مدل مشارکتی برای حاکمیت و مدیریت پارک با مشارکت بازیگران کلیدی سمت تقاضای فناوری
- تسلط و آشنایی کامل با نیازهای صنعت آب و برق
- دسترسی به ظرفیت خبرگان و مشاوران صنعت آب و برق به عنوان مشاور، منتور، مربی شرکتهای مستقر در پارک
- دسترسی آسان به آزمایشگاههای تخصصی و مرجع در مراکز مختلف وزارت نیرو
- دسترسی آسان به آرشیو فنی موجود در صنعت آب و برق
امید است با استعانت از خداوند متعال و عزم راسخ، بتوانیم گام بلندی را در جهت توسعه هر چه بیشتر زیستبوم نوآوری نیرو برداریم.